Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2014 14:20 - БЦЖ ваксината - ефективна ли е наистина? Официални данни и статии.
Автор: vaksiniizbor Категория: Регионални   
Прочетен: 1890 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.09.2014 23:28


 The Vaccination Nonsense: 2004 Lectures, книга от д-р Бухвалд

http://www.whale.to/vaccine/buchwald_b2.html

На 55 стр. от документа се казва, че за да разсее съмненията относно ефективността на БЦЖ ваксината, Световната здравна организация (СЗО) e провела мащабно проучване в Индия, което започва през 1968 година. Мястото на проучването е провинция Мадрас. В този район, включващ 209 села и град, обитаван от 364 000 жители, цялото население, с изключение на бебетата под една година - са били ваксинирани срещу туберкулоза. Същият БЦЖ щам, е бил използван, за производството на БЦЖ ваксината в Германия и още около 40 държави.В същото време, друг район, с подобен размер и население, е бил избран като контрола за проучването. Там, никакви БЦЖ ваксинации, не са били проведени.

56 стр. от документа...

"Мащабното проучване, което бе проведено при оптимални условия не демонстрира каквато и да било ефективност на БЦЖ ваксината."

Това обаче е било частично вярно, тъй като в действителност нещата са седяли много по-зле. Ако същия брой случаи на туберкулоза, като в неваксинирания район, са били намерени и сред района с ваксинираното население, би могло да се заключи, че ваксината е неефективна. Докато в действителност, се е оказало, че сред ваксинираните има значително повече случаи на туберкулоза, отколкото сред неваксинираните! Това означава, че БЦЖ ваксината, не само се е провалила в опита да предпази населението, но и също така е нанесла вреда. СЗО публикува резултати от проучването, 11 години след неговото начало - 7.5 години след неговия край - в СЗО Бюлетин 57 (5), страници 819-827 (1979).
Ето най-важните моменти от доклада на СЗО:

*1* Реалният защитен ефект на ваксината остава съмнителен

*2* Абсолютно ясно е, че БЦЖ ваксината нe e показала какъвто и да било ефект при проучването

*3* Резултатите от проучването показват, че ваксината няма защитен ефект, през първите 7.5 години, след като ваксинациите са проведени.

*4* БЦЖ ваксината винаги е била противоречива през последните 50 години

*5* През 1978 година, при среща в Копенхаген, директорите отговорни за качествения контрол на множество лаборатории, потвърдиха, че всички ваксини използвани при проучването, са били с добро качество

*6* При проучване в Пуерто Рико, където ваксината и плацебо, са били дадени в големи дози, се оказало, че и двете имат една и съща степен на защита - 31%.

(Относно 6: Изглежда твърде съмнително, че може да има защитен ефект от плацебото, вземайки предвид факта, че плацебото не съдържа каквито и да било активни субстанции)

Когато СЗО публикува за пръв път резултатите от проучванията, през 1979 година, след над 7 години наблюдения, това бе голям шок. Тотално негативния резултат шокира международната общност от експерти и бе широко дискутиран в медиите (например под заглавие "Лоши новини от Индия") във връзка с бъдещата ваксинационна политика.

В немската специализирана литература обаче, която е от най-голямо значение относно публичните препоръки за използване на БЦЖ ваксинацията, това важно събитие остава практически неспоменато в продължение на доста години.
vaksini-pravo-na-izbor.blogspot.com
------------------

Първи сме в Европа по заболеваемост от туберкулоза

Въпреки няколкото реимунизации в България на ваксината БЦЖ, сме на едно от челните места в Европа по заболеваемост от туберкулоза.

Ваксината не се поставя от години в 9 държави – Австрия (от 20 г.), Белгия (30 г.), Дания (25 г.), Германия (30 г.), Исландия (30 г.), Италия (15 г.), Люксембург (5 г.), Холандия (30 г.), Испания (30 г.).

Тя се поставя избирателно само на някои деца в 8 държави – Кипър, Финландия, Франция, Норвегия, Словакия, Словения, Швеция, Великобритания.

Поставя се само веднъж в 20 държави - Кипър, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Великобритания, Хърватия и Чехия.

 

Само в една държава – България, БЦЖ ваксината се поставя в една основна доза плюс четири реимунизации, общо пет дози.

За сравнение: заболели на 100 000 души население: Австрия - 7.9, Белгия - 9.7, Дания - 7.4, Германия - 5.6, Исландия - 3.5, Италия - 6.7, Люксембург - 6.5, Холандия - 6.3, Испания - 14 заболели. В тези държави не се поставя БЦЖ ваксина.

 

Това са данни, взети от сайта Европейския център за превенция и контрол на заболяванията и от сайта на Световната здравна организация.

 

България - 5 дози БЦЖ – 26.6 заболели на 100 000 души. По последни данни на МЗ за 2013 г. заболеваемостта от туберкулоза в страната е намаляла от 37.1 на 100 000 през 2007 г. до 26.6 на 100 000 население през 2012 г.

 

През 2012 г. са регистрирани 2 280 болни с туберкулоза – със 127 по-малко в сравнение с 2011 г., когато болните от туберкулоза са били 2 407. По данни на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България с успешен изход от лечението са над 85% от новите пациенти с белодробна туберкулоза с бацилоотделяне.

 

В сайта на американската системата за докладване на неблагоприятни ефекти от ваксини пък е докладвано, че: "Въпреки че над 2 милиарда души са били имунизирани с БЦЖ, и в момента тя е официално препоръчвана ваксина в повече от 180 страни, с изключение на САЩ, ефикасността на БЦЖ като ваксина срещу туберкулоза остава спорна.

 

Проучвания показват, че ефективността на БЦЖ ваксината (различни щамове от различни производители) срещу туберкулоза е променлива, варираща 0-80%. Един скорошен мета-анализ на данните от 14 проучвания и 12 контролни изследвания заключават, че цялостната защитния ефект на БЦЖ срещу туберкулозна инфекция е 50%.".

 С основание се поставя въпросът защо в страните, в които изобщо не се използва БЦЖ ваксина, в някои от 30 години, има в пъти по-ниска заболеваемост, отколкото в България?

 

http://www.edna.bg/zdravoslovno/syveti/pyrvi-sme-v-evropa-po-zabolevaemost-ot-tuberkuloza-4633509

 

------------------

Новата ваксина срещу туберкулоза не защитава бебетата   Новата ваксина срещу коварното заболяване не е по-добра от вече съществуващата  

Дългоочакваните изпитания на първата нова ваксина срещу туберкулоза от 90 години показаха, че тя не е по-добра от съществуващата, когато става въпрос за предпазването на бебетата от зараза, съобщиха Асошиейтед прес и

Ройтерс.

 

Резултатите са разочароващи, но не са напълно неочаквани.

 

Ваксината, известна като MVA85A, е предназначена именно да подобри защитата от единствената съществуваща ваксина срещу туберкулоза БЦЖ (BCG), която редовно се прави на новородени.

 

Макар и да изглежда безопасна, учените не откриха доказателства тя да предотвратява туберкулоза.

 

Предишните изпитания на ваксината с възрастни бяха обещаващи. Специалистите все още се надяват, че тя може да защитава тийнейджъри и възрастни, защото техните имунни системи работят различно от тези на бебетата.

 

Ваксината MVA85A е разработена в Оксфордския университет. Тя е в най-напреднала фаза от останалите около 10 ваксини против туберкулоза, които се тестват по света.

 

Изпитанията с нея са направени с почти 2800 бебета в РЮА, които вече са били ваксинирани с BCG от 2009 до 2011 г. Те са проследени до три години.

 

В групата, получила новата ваксина, има 32 случая на туберкулоза, при 39 в групата с плацебо. Ефикасността на ваксината е около 17 процента.

 

"Това е първото проучване, което изследва ефективността на новата ваксина против туберколоза, откакто бе пусната в употреба БЦЖ ваксината. Има много неща, които аз и екипът ще научим от тези резултати", сподели Хелън МакШейн от Университета в Оксфорд.

 

Използваната сега ваксина БЦЖ действа само няколко години, а и не предпазва от най-разпространената форма на туберкулоза, която се предава с кашлица и кихане и засяга предимно тийнейджъри и възрастни.

 

Ваксината БЦЖ е разработена през 1921 г. Резултатите от изпитанията са публикувани в сп. "Лансет".

Източник: БТА

  http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/novata-vaksina-sreshtu-tuberkuloza-ne-zashtitava-bebetata-5498911

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23391465

 

Abstract BACKGROUND:

BCG vaccination provides incomplete protection against tuberculosis in infants. A new vaccine, modified Vaccinia Ankara virus expressing antigen 85A (MVA85A), was designed to enhance the protective efficacy of BCG. We aimed to assess safety, immunogenicity, and efficacy of MVA85A against tuberculosis and Mycobacterium tuberculosis infection in infants.

 

.

.

.

INTERPRETATION:

MVA85A was well tolerated and induced modest cell-mediated immune responses. Reasons for the absence of MVA85A efficacy against tuberculosis or M tuberculosis infection in infants need exploration.
------------------
Листовка на БЦЖ ваксината:  http://medpedia.framar.bg/http://vaksini.eu/Vaccine%20BCG.html




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vaksiniizbor
Категория: Регионални
Прочетен: 9997
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930